الثلاثاء، 10 فبراير 2009

سمك مشوى قى الفرن


المقادير:
1 كيلو سمك بوري -ثوم مفروم-ملح-كمون-بهارات-شطة

ملعقة خل-حبة طماطم صغيرة-1/2 كوب عصير ليمون-بصلة صغيرة.

الطريقة:
1-يغسل السمك جيدابعد تنضيفه جيدا
2- يتم عمل تتبيلة للسمك وهى ملح وتوم وبهارات ويرش عليه ويترك فترة (ساعتان)
3-يتم دهن الصنية بالزيت ويرص السمك على الصاج مباشرة ويفضل وضع السمك فى ردة قبل وضعه فى الفرن ( طريقة جديدة وهايلة )
4-يتم ملاحظة السمك فى الفرن ويترك على احد جوانبه حسب حرارة فرنك حتى تحسى ان الوجه استوى ثم يقلب على الوجه الاخر
5- ثم يوضع على البوتجاز من فوق على الشبكة ويقلب على الوجهين
6- ثم تكون تتبيلة الثوم واليمون والخل (زى صوص ) يرش على السمك بعد خروجه من على البوتجاز ويغطى جيدا ويترك ساعة قبل الاكل حتى يتشرب التتبيلة)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق